Tekstforfatning – en kunst i sig selv

1 min at læse

seo artikler

De fleste virksomhedsejere ved hvilket håndværk der kræves for at skabe en succesfuld virksomhed helt fra bunden. Man skal lægge blod, sved og tårer i sit arbejde, for at drømmen om vækst kan blive realiseret. Dette betyder også, at enhver succesfuld iværksætter bør fokusere på det han kan tilføre sin virksomhed – og lade professionelle stå for resten.

Tekster laver ikke sig selv

I de seneste år er den ene online butik efter den anden blomstret op inden for alle verdens brancher. Alt kan efterhånden sælges, lige fra rengøringsservices til konsulentydelser. På trods af at de forskellige ydelser/produkter er så vidt forskellige, har de én ting til fælles: tekster på deres hjemmeside. Webtekster, som de kaldes, er selve indholdet på din hjemmeside som forklarer hvad du sælger, til hvilken pris og under hvilke vilkår. Hvis din webshop er dit udstillingsvindue vil teksten være din sælger, som forklarer kunden hvorfor han skal købe hos jer.

Det er dog ikke kun kunden, som teksten skal tale til. For at en kunde overhovedet kan finde din butik, skal din tekst tale til søgemaskinerne og overbevise dem om, at du sælger lige netop det, som en kunde leder efter når han/hun søger efter et bestemt ord på fx Google. Det er altså livsnødvendigt for en hver webshop på nettet at have styr på sin hjemmesidetekst, da der ellers ikke vil komme kunder i butikken.

Når man har forstået vigtigheden af gode tekster, er det nemt at sætte sig ned og skrive. Man kan måske køre en time eller to uden at gå i stå, men herefter kan det være svært at finde på noget nyt og unikt, som ikke bliver kringlet eller ukonkret. Det kan være fristende at kopiere tekster fra andre sider eller fra noget du allerede har skrevet – det er dog strengt forbudt. For det første kan du bryde ophavsretten, hvis du stjæler tekst fra andre sider. For det andre vil du ved at kopiere dig selv skade din hjemmesides SEO, hvilket straffes med dårligere placering hos søgemaskinerne.

Professionelle tekstbureauer koster ikke en bondegård

Heldigvis findes der en løsning for dig, som måske ikke har tiden eller lysten til at skrive den ene side efter den anden omkring dine produkter eller dine services. Danske tekstbureauer lever af at skrive enestående SEO tekster og SEO artikler, som både retter sig mod dine kunder, men også mod søgemaskinernes algoritmer. Du behøves ikke engang at hive flere tusinde kroner op af lommen for at få kvalitet. Du tænker dog måske, at du selv vil kunne skrive dine tekster og af den vej kan spare penge. Ja, måske kan du spare penge på at skrive dine egne tekster, men du vil sandsynligvis bruge længere tid på dette, end folk som lever af tekst. Hvis du fx bruger 20 timer på alt teksten på din hjemmeside, så forsøg at overveje, at du i stedet kunne have brugt 20 timer på at sælge eller på at optimere andre dele af forretningen. Med danske tekstforfattere får du top kvalitet og du sparer besværet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *