Tag nogle skridt og bliv glad

1 min at læse

skridttællere

Det er skønt for krop og sjæl at gå. Når man går, får man gang i hele kroppen. Det er godt for kroppens kredsløb og blodcirkulation at gå ture.
Selvom det ikke er den mest intensive form for motion, er det faktisk en god måde hvorpå man kan komme i gang med et vægttab.

Gåture kan også være et godt skridt på vejen, hvis man vil træne sig op til at kunne kaste sig ud i at løbe en tur.

Mærk naturen og slip for stress

Udover at man gør sin krop en tjeneste ved at gå en tur, kan man blive helt salig af det. Det kan være meget terapeutisk at komme ud i naturen. Om det er i en skov, på en strand, i en park, ved en sø. Så er det simpelthen så godt for sjælen at komme udenfor og mærke naturen, mærke årstiden, blive en del af det. Det er svært at gå og være sur, hvis man er ude på en lang gåtur. Det kan føles som om, at hvert eneste skridt man tager, er lindrende for ens vrede og stress.
Alting i denne verden går så stærkt. Alt skal være effektivt og tids- og pengebesparende. Man skal helst være ved B, før man overhovedet har tænkt på A.
Hele denne dynamik med at alle ting er i konstant konkurrence om at være hurtigere end hinanden, er ganske hård for menneskets psyke. Det er en af grundene til, at så mange mennesker går ned med stress hvert år. Fordi de simpelthen ikke kan følge med tempoet i verden. WHO, World Health Organization forudser, at stress vil blive den helt store sygdomsfaktor i 2020. I 2010 sagde 12% af voksne danskere over 15 år, at de enten var meget nervøse, stressede eller begge dele. Dette svarer til 500.000 personer, og det er altså ni år siden, denne undersøgelse blev foretaget. Det tal er altså med sikkerhed steget en hel del.

Som det ser ud i dag er 35.000 danskere blevet nødt til at sygemelde sig, fordi deres arbejdsmiljø er psykisk dårligt, og dette kan altså gå hen og resultere i stress, depression, udbrændthed og forskellige psykosomatiske symptomer.

Kom i gang med at gå

Så tag en beslutning, sæt tempoet i hverdagen ned og gå en tur. Bare træk vejret og bevæg fødderne. Både din krop og dit sind vil takke dig for det.
Ifølge WHO mistrives mange danskere i deres arbejdsmiljøer, fordi de er psykisk dårlige. Det er meget vigtigt, at man gør en indsats for at lave dette om.
På mange arbejdspladser har man indført en skridttæller-konkurrence. Alle får en skridttæller, og så gælder det om at have gået mest i løbet af en måned. Dette skaber både venskabelig konkurrence, der kan være en god samtalestarter på arbejdspladsen, samtidig med at det sikrer, at alle kommer ud på nogle gode gåture. Det er et rigtig godt koncept, og mange flere arbejdspladser burde tage det til sig. Du kan læse meget mere om skridttællere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *