Spar penge med en energirenovering af dit hjem

2 min at læse

energirenovering

Det kan være en dyr fornøjelse at have et hus i Danmark, og især at skulle varme og lyse det op i de lange, mørke vintermåneder. Priserne på varme og har aldrig været højere, med en kwh pris der hele tiden sætter nye rekorder, og flere og flere tyer til grøn energi i et forsøg på at spare penge. Med en energirenovering kan man spare mange penge årligt, og samtidig sikrer man ens bolig i fremtiden vil være mere værd, hvis den sælges.

Hvad er energirenovering?

I bund og grund handler det om en energioptimering af ens bolig, hvilket vil medføre mange besparelser, og være en kæmpe fordel på længere sigt, både for pengepungen og for miljøet. Det er ligeledes en måde at fremtidssikre ens bolig på, med henblik på at den på et tidspunkt eventuelt skal sælges, for ingen kan være sikker på, hvordan energipriserne vil udvikle sig i fremtiden. Med en energirenovering vil man kunne forbedre end boligs værdi betydeligt. Det kan være svært præcis at sætte en finger på, hvad denne form for renovering indebærer, og det er vigtigt at undersøge alle mulighederne, når det kommer til at optimere ens bolig. Et godt sted at starte er med det mest relevante, og så man kan arbejde sig nedefter herfra.

Energirenovering og isolering: Hold på varmen

Noget af det første man bør se på handler om at holde på varmen, og det vil sige isolering af vægge, lofter, gulve og andre steder i boligen. Man skal også se på elforsyning og varmeanlæg, og hvilke installationer man på nuværende tidspunkt har, og om de eventuelt kan udskiftes. Hvis man f.eks. har et oliefyr kan det være at en del af boligen for fremtiden kan blive varmet op af solceller. Man skal også nøje overveje, hvordan ens egen adfærd er, når det kommer til energiforbrug, for det handler også i høj grad om vaner. Har man en tendens til at have lyset tændt i alle værelser i huset? Er varmen tændt, også når man er i byen? Det handler om små ændringer, som f.eks. at vaske tøj ved lavere temperaturer, ikke have vandet til at løbe mens man børster tænder, tage stikket ud på apparater man ikke anvender, sørge for regelmæssigt at tjekke op på elinstallationer, osv. For at komme nærmere ind på, hvad man præcist kan energirenovere, så kan man nævne tag og loft, facaden af huset, vinduer og døre, gulv, kælder, ventilation, tætning, varmeinstallationer og meget mere. Det er vidt forskelligt fra hus til hus, hvad den bedste fremgangsmåde vil være, og hvilken type renovering der passer bedst. Man har en tendens til at tænke på isolering som noget, der foregår indvendigt, men en måde at energirenovere på er også ved hjælp af udvendig isolering. Hvis man ikke allerede er klar over, hvad det er, så kan det være en god idé at læse mere udvendig isolering, for måske vil dette, sammen med en indvendig efterisolering være netop det ens hjem har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *