Sådan passer og plejer du dit skæg

2 min at læse

skægpasning

Nogle mænd har skæg, andre har velplejede stubbe, nogle tredje holder et fuldskæg og nogle helt fjerde vælger at barbere sig hver eneste dag. Uanset hvordan man vender og drejer emnet, er skæg ikke længere bare noget som mænd har. Det er en æstetisk ting, der er med til at vise, hvem man er og hvor meget man går op i sit udseende.
Mange mænd har et personligt forhold til deres skæg og hvilke styles de synes er pæne – nogle mænd ordner skægget efter, hvordan deres kærester og koner bedst kan lide det. Uanset om man ønsker at være konstant nybarberet, have stubbe eller gro et fuldskæg, er der nogle særlige ting man skal være opmærksom på.
Har man tidligere ikke skænket ens skæg en eneste tanke, men nu ønsker at gøre noget ved det, kan man få mange gode tips og tricks til køb af den rette trimmer, skægpleje med olier og shampoo og meget mere på www.mandens.dk.

Dit skæg definerer, hvem du er som person

Det er ingen hemmelighed, at mennesker dømmer og bedømmer hinanden på udseendet. Dette skyldes naturligvis, at det oftest er ansigtet man ser først hos en anden person – endda allerede inden de første hilsner er udvekslet.
Derfor er det heller ingen hemmelighed, at andre dømmer dig for den måde, du har valgt at holde dit skæg på. Det er ikke længere sømmeligt, at businessmænd, læger og andre fagpersoner med længere uddannelser eller højt lønnede jobs, har et fuldskæg, der gror i alle retninger, da dette ikke anses for værende soigneret.
Det er dog mere accepteret at håndværkere har et mere langt skæg, da det hører til de gammeldags stereotyper af hårdtarbejdende mænd, der tjener til føden og livet og ikke har tid til andet end at arbejde, spise og sove.
Der findes mange forskellige stereotyper i dagens Danmark, derfor kan du bide dig selv i næsen på, at du bliver bedømt ud fra den måde du holder dit skæg på. Markante linjer og veltrimmede stubbe er noget, som mange anser for værende ’normalt’, hvorimod et langt og velplejet fuldskæg kun er normen i visse kredse.

Hvad du selv kan gøre for dit skæg

Som tidligere nævnt, er der mange ting man kan gøre for at ens skæg fremstår som værende perfekt og godt nok til at passe til dig som person. Det første man bør gøre, er at investere i en skægtrimmer med flere indstillinger, da dette giver mulighed for glatbarbering den ene dag og trimning af skægstubbene nogle dage senere.
Der findes en masse produkter, man kan købe for at holde sit skæg blødt og lækkert, hvilket kan lokke selv den mest stædige kvinde til at finde sig i, at du har hår i ansigtet. Med kvinder er det oftest sådan, at deres holdning til skæg og anden kropsbehåring er super tydelig – og hun er ikke bleg for at fortælle dig hendes mening. Derfor kan du med fordel gøre brug af produkter som skægolie og shampoo for at blødgøre hårene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *