Råd til et mere spændende hjem

1 min at læse

spændende hjem

Denne artikel er en opsang til dansk husejere, nye som gamle. Et hjem er dit tempel, dit afslapningssted og der hvor familien samles efter en hård hverdag. Mange danskere bruger dog udelukkende deres hus som et slags ”pitstop” og værdsætter nærmest ikke de muligheder man har, for at sætte et præg på sin bolig med fx indretning og valg af hvidevarer.

Individualiser dine rum – og din have

For mange skal et rum ”bare” opfylde de basale krav. Det skal indeholde de mest grundlæggende møbler, hvidevarer og armatur – alle ”overflødige” indretningsgenstande såsom planter, kunst, vaser, krukker og andre pyntegenstande bliver sparet væk. Det er dog synd, idet rummene bliver kedelige, tomme og upersonlige.

Folk bør dog komme op på dupperne, og se at komme i gang med den helt store makeover af hjemmets stue, soveværelse osv. Hvis du kan skabe et personligt og stilfuldt hjem, vil dine gæster og familie højere grad kunne fornemme hvilken slags person du er, og hvad du sætter pris på. Det kan fx være, at du har grønne fingre og elsker alt der har med naturen at gøre. Her vil du med fordel kunne investere i stueplanter, som giver en stemning af at personen, som bor i hjemmet er i ét med naturen og miljøet omkring sig.

Kravene til et idyllisk hjem stopper dog ikke her. For at du kan få hele pakken, som der kræves for det perfekte hjem, bør du også have styr på din have og hvilket signal du vil sende med denne. Flyder der murbrokker eller haveaffald i din baghave, vil du fx signalere over for omverdenen, at du ikke har orden i dine sager. Det er ikke et kendetegn, som nogen mennesker vil påtage sig, og derfor kan det være fordelagtigt at investere tid, penge og kræfter i at få en flot have stablet på benene.

Billigt kan også være godt

Selvom du sikkert har hørt mantraet mange gange om, at kvalitet følger prisen, så er det kun den halve sandhed. Du kan nemlig være heldig at falde over udbydere, som kan levere både fornem kvalitet og en overkommelig pris. Dette er ofte tilfældet ved hvidevarer og køkkeninventar, hvor en stor konkurrence på det danske marked har betydet at virksomhederne forsøger at skaffe kunder igennem lave priser på selv de bedste produkter.

Når du derfor begiver dig ud på jagten efter genstande, som kan gøre dit hjem til et spejlbillede af din personlighed, kan du derfor være heldig at falde over ekstremt billige kaffemaskiner, elkedler eller vaskemaskiner, også inden for topbrands som fx Bosch og Jacob Jensen.

Vores sidste råd er altså, at boligindretning ikke behøves at være dyrt. Du kan med lidt snilde og tålmodighed finde frem til gyldne tilbud på de produkter du står og mangler, og som vil gøre dit hjem til noget særligt. Du skal med andre ord ikke blot vælge det første og bedste tilbud du får smidt i nakken af en butik eller webshop, men i stedet tage dig god tid til at undersøge hvor gulvkornene inden for boligindretningsgenstande befinder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *