Lækre opskrifter til en sund hverdag

2 min at læse

lækre opskrifter

Er det svært at leve sundt i en travl hverdag med job og børn og ønsker du inspiration til hvordan du nemt og hurtigt kan få skabt nogle lækre retter som hele familie vil synes om, så læs med her. Her kommer vi nemlig med nogle gode idéer til hvilke retter du kan kaste dig ud i hvis du er løbet tør for idéer.

Sunde opskrifter er nemme at gå til

I en tid hvor det er vigtigt at vi passer på vores krop og hvor flere og flere går op i deres livsstil, kan det være svært at finde på nye idéer til retter man kan kaste sig over. Familien har visse krav og det er måske ikke altid at børnene er lige tilfredse med det der bliver serveret og slet ikke hvis det er alt for sundt. Ofte ender retterne med at blive de 5-6 samme retter der bare kører i ring igen og igen og den kedelige lasagne hænger en mere og mere ud af halsen. Særligt hvis man har børn er det vigtigt at man udsætter dem for så mange forskellige smagsoplevelser som muligt da det også er med til at gøre dem mindre kræsne senere i livet. Der er altså mange gode grunde til at kaste sig ud i de sunde opskrifter, ikke bare for at du selv kan holde den slanke linje men også for at dine børn får så sund og en varieret kost som muligt. Leder man efter eksempler på gode sunde opskrifter til en travl hverdag så bugner internettet af lækre retter der er lige til at gå til. Også for den ugarvede person der ikke er vant til at bruge meget tid i køkkenet. Det kan for eksempel være fuldkornstortilla med oksekød. Man kan også få god inspiration her til hvilke lækre madvarer man kan bruge i sine retter hvis man er løbet tør for idéer og ønsker lidt nyt input til sine ensformige aftenmåltider.

De gode gamle klassikere

Er man mere til det gamle danske køkken så er der også masser af muligheder her for at få lavet sig nogle gode og velsmagende retter. Retterne er generelt noget usundere og federe end de andre men det er bestemt ikke umuligt at finde både velsmagende og samtidig sunde gamle retter. Det usunde ved de gamle klassikere er som regel at fedtindholdet i særligt kødet er ret højt, samt at der bruges en masse fløde og smør i mange af retterne. Det behøver dog ikke at være sådan for dem alle. Der findes masser af opskrifter som man brugte i gamle dage som er nemme at gå til. Det kan for eksempel være en god engelsk bøf eller en lækker kalvefilet. Hvis man føler at tiden og overskuddet i hverdagen er for lille er retterne bestemt også velegnede til når hele den pukkelryggede kommer forbi i weekenden. Man kan også eksperimentere sig frem og sætte sit eget præg på retten så den måske bliver en sundere udgave af den gamle klassiker. Der er ingen der siger at eksperimenter er forbudt i madlavningens verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *