Kviklånet gjorde Marias drøm til virkelighed

1 min at læse

pengelån

24-årige Maria Legaard fra Hedensted havde netop færdiggjort sit speciale i jura på Københavns Universitet. I 5 år havde hun slidt og slæbt og tilbragt utallige timer på diverse læsesale i det københavnske studieliv. Maria kronede i juni sit hårde arbejde med et flot 10-tal i sit speciale i strafferet, som omhandlede menneskesmugling. Maria var ikke just en mønsterelev i folkeskolen, hvorfor hendes karakterer ikke tillod hende den direkte vej til jurastudierne, men ovenpå et sabbatår med en masse hårdt, frivilligt arbejde, kom Maria igennem kvote 2’s nåleøje og kunne se frem til en tilværelse som studerende i København. Maria var imidlertid i den situation, at hendes stræben efter at komme ind på jurastudiet ikke gav hende muligheden for at spare penge op til studietiden, så fra første semester fik Maria et studiejob på en cafe, som hun skiftede ud med en stilling på et advokatkontor på 5. semester. Maria arbejde her indtil hun afsluttede sit speciale, og hun håbede, at hun kunne få en fast stilling på kontoret. I første omgang kunne de ikke finde en stilling til hende, men efter en måned på dagpenge, kontaktede de Maria og tilbød hende en stilling fra 1. november, hvilket altså betød, at hun havde 3 måneder tilbage uden arbejde.

Denne besked fjernede Marias følelse af at være arbejdsløs og gav hende en uforklarlig trang til at udnytte de sidste måneder hun havde, inden det voksne arbejdsliv ville tage form.

Kviklån var Marias hjælpende hånd

Oven på 5 års studier og en dyr tilværelse i København uden en opsparing havde Maria ikke særlig stor kapital til at ”udnytte” sine sidste måneder uden forpligtelser, men til gengæld havde hun udsigt til en solid indkomst så snart hun begyndte i sit nye job. Med disse overvejelser besluttede Maria at tage et kviklån for at kunne finansiere en rundrejse i Asien i en måned. Til Marias store overraskelse kunne hun ikke låne penge i banken grundet sin nuværende økonomiske situation til trods for at hun vidste, hun kunne betale lånet tilbage indenfor få måneder. Derfor valgte hun i stedet et sms lån, hvor hun i løbet af få klik og ganske kort tid havde pengene på sin konto og kunne realisere sine rejseplaner.

Gør som mig – du vil ikke fortryde et sekund

I dag, et halvt år senere, har Maria allerede betalt sit lån tilbage og været på rundrejse i Asien. Hun har været i arbejde i tre måneder og er ikke i tvivl om, at hun har valgt det rigtige: ”Jeg er meget bedre rustet til at påbegynde et langt og spændende arbejdsliv, hvor ferie føles som noget andet, end det gjorde på studiet. Jeg oplevede helt ubegribeligt meget i Asien, og jeg vil anbefale alle at gøre, som jeg gjorde, hvis de får mulighed for det. Jeg overvejede nøje, om jeg ville tage kviklånet for at kunne rejse, men jeg vil aldrig fortryde det med tanke på alt det, jeg fik ud af det, når jeg kigger tilbage.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *