Har du flybilletter til Stockholm? Fem forslag til aktiviteter i den svenske hovedstad

1 min at læse

Den svenske hovedstad er et utrolig populært rejsemål for danskerne. Det er en storby med alt, hvad som dertil hører af kulturelle oplevelser og arrangementer, historiske steder og monumenter og naturligvis et mangfoldigt og spændende udbud af både shopping-muligheder og byliv. Tilmed er Stockholm én af de smukkeste hovedstæder at besøge med sin velbevarede gamle bydel, det flotte og hyggelige gadebillede samt skærgården, der har medvirket til det stockholmske kælenavn som ‘Nordens Venedig’. Og selvfølgelig den generelle svenske charme. Er du således én af de mange, der har sikret sig en storbyferie med flybilletter til Stockholm, får du her fem attraktive forslag til, hvad der er must-see og must-do:

Gå på opdagelse i Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms gamle bydel, og det er særligt her, at historie-interesserede turister vil få fuld valuta for pengene. De gamle og brostensbelagte gader emmer simpelthen af historiens vingesus. Engang var det Stockholms bymidte, og man kan stadig fornemme stemningen fra dengang, samtidig med at der er et væld af ting at besøge og udforske i dag.

Oplev det unikke Vasa Museum

Her udstilles nemlig det mange hundrede år gamle krigsskib Vasa, som altså kan opleves i velbaret stand på dette museum. Som det eneste skib fra 1700-tallet i verden vel at mærke. Det er en unik turistattraktion, og derfor også én af de mest populære ting at se, når man er i Stockholm.

Nationalpark midt i storbyen

Man skulle næppe tro det men inde midt i Stockholms travle centrum ligger nationalparken ved navn Kungliga Djurhaven. Et smukt og storslået parkområde omgivet af vand – man kan således optimere oplevelsen ved at sejle herud.

Musikelskerens favorit

Man kan næsten ikke nævne svensk musik uden at komme til at tænke på ABBA. Stockholm hædrer som hovedstad naturligvis også det ikoniske band, som man altså kan komme en smule nærmere med et besøg på ABBA The Museum.

Charme i Södermalm

Enhver storbyferie skal også rumme tid til at slentre rundt og lade sig inspirere og indfang af forskellige indbydende butikker, restauranter, kaffebarer, og her er den hyggelige bydel Södermalm særdeles leveringsdygtig og anbefalelsesværdig til formålet.

Ovenstående er naturligvis kun et lille udpluk af, hvad Stockholm har at byde på. Ikke desto mindre er det berømte attraktioner, som man næsten ikke kan komme udenom – og da slet ikke komme hjem fra en ferie i Stockholm uden at have oplevet. Det gælder for alle, hvadenten man er på familieferie og skal tage hensyn til udflugter i børnehøjde, eller man er taget afsted med sine gode venner og veninder og ønsker sig en storbyferie i højeste gear. Eller måske er et kæreste- eller ægtepar der kunne tænke sig en romantisk get-away – eller trænger til en solo-ferie og derfor hat lyst til at opleve hovedstaden på egen hånd. Stockholm rummer det hele, og som skrevet er ovenstående altså fem populære forslag til, hvad man bare må opleve i Stockholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *