Gør din have mere spændende

2 min at læse

havebænk

Når foråret kommer, er der intet bedre tidspunkt til at komme ud og gå i gang med diverse projekter. Det kan være, at garagen skal males, eller der skal laves andre ting på huset. Mange bruger foråret til at gå og ordne ting i haven og måske lave lidt om. I dag er der mange forskellige meninger om, hvordan haven skal være. Mange vil gerne have et minimalistisk look, mens andre foretrækker, at haven har et mere frit og ustruktureret udseende. Derudover er der nogen, der gerne vil have, at bag- og forhaven passer til huset.

Med eller uden havebænk

Når man går og ordner i haven, kan der være mange, der får lyst til at lave om på havelandskabet. Hvad end du er til det minimalistiske eller det lidt mere rodede, skal du beslutte dig for, hvad du vil drømmer om i din have.

I de fleste haver er der rig mulighed for at lave en hyggelig krog i det mest solrige hjørne af haven med en havebænk. Havebænken kan være understøttet af fliser, som optager solens varme, hvilket gør underlaget dejligt varmt for fødderne. Krogen kan bruges, når man vil læse en bog på en solrig dag eller bare nyde det dejlige vejr i haven. Man kan lave det som en lille lysning i mellem beplantningen, hvis man har meget af dette, eller man kan lave det i et hjørne af græsplænen, hvis man ikke har så mange planter.

Alt efter hvordan man ønsker sin have, kan man tilpasse hjørnet. Hvis man gerne vil have et stilrent look, kan man se på underlagsmulighederne og eventuelt få mørke fliser i haven. Der er mange forskellige muligheder for underlag – man kan selvfølgelig også bare have græs. De to mest brugte typer underlag kommer vi omkring i det næste afsnit.

Træplanker vs betonfliser

Træplanker og betonfliser er de to mest brugte og mest anerkendte underlag både på terrassen, men også generelt i haven. Betonfliserne ses mest rundt omkring i haven, imens træplankerne står som kongen af terrassen. Særligt på ved de mange stier, man tit har rundt i haven, er der gode muligheder for at gøre brug af betonfliserne, da nogle pæne fliser sikrer din have mere struktur. Som sagt er de oplagte til at have i en krog i haven, sammen med en – eller måske to – havebænke. Her vil især sorte betonfliser være meget aktuelle, da denne model suger rigtigt meget af varmen fra solens stråler til sig og derved tit er behagelige for fødderne, når solen er fremme. Det gode ved betonfliserne er, at de slet ikke behøver lige så meget vedligeholdelse, som træplanker gør. En simpel fejning er nemlig ofte nok. Hvis man vil gøre mere ud af rengøringen, kan man tage højtryksrenseren frem og spule fliserne helt rene.

Alt dette er selvfølgelig noget, der skal overvejes nøje, da haveprojekter godt kan ende med at blive ret omfattende, når man først kommer i gang – når det så er sagt, er det bare at komme i gang med at få lavet jeres drømmehave!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *