Fra loppefund til original retro lampe

1 min at læse

retro lampe

Retro lamper er i de seneste år blevet yderst populære i de danske hjem, og mange er på udkig efter denne form for lamper, når de skal indrette eller dekorere deres hjem. Retro lamper kan være nye, men er altså designet på en måde, så de ligner lamper, der var moderne for mange årtier tilbage. Der er dog andre som er originale lamper, der får nyt liv.

Hvad er en retro lampe?

Der er ikke et endegyldigt svar på, hvad en retro lampe er, men du kan læse mere her. Det er en lampe i retrostil, det vil sige en stil, der fører trends fra fortiden videre, eller imiterer dem. Mange retro lamper er ny producerede, og ligner altså lamper fra tidligere årtier. Kvaliteten er ofte bedre end den var for år tilbage. Der findes også andre former for retro lamper, som er originale lamper fra 70’erne-80’erne, som er blevet frisket op, og nu kan pynte i det moderne hjem. Det er dog vigtigt, at disse originale lamper er blevet behandlet ordentligt, for hvis de har for mange skrammer og skavanker, så vil de ikke kunne bruges. De skal gerne fremstå nye og ubrugte, selv om de er retro.

I nogle tilfælde kan man finde retro lamper, er er helt unikke, da de er blevet specialdesignet, og består af dele fra flere forskellige lamper. Man vil med sådan en lampe være sikker på at få noget helt unikt, som ingen andre har. Prisen kan være en smule højere for disse specialdesignede typer.

Prisen varier, alt efter hvilken type retro lampe, du vælger

Når det kommer til prisen på en retro lampe, så varierer den meget. Det kommer helt an på, hvilken lampe man er på udkig efter. Hvis man gerne vil have fingre i en billig retro lampe, så kan man starte med at kigge på diverse loppemarkeder. Her vi man nogle gange kunne finde lamper til en billig pris. Nogle af dem vil ganske vist være i bedre stand end andre.
De nyere lamper i retrostil er ofte en smule dyrere. Fordelen ved disse lamper er, at de produceres i store mængder, og derfor vil prisen ofte være lavere. Materialerne er ofte gode, men til en overkommelig pris. Der er dog mange, der vil argumentere imod at dette er rigtige retro lamper. Der er tale om en imitation, og dermed er det ikke en original.
I den dyre ende finder man lamper fra 80’erne eller 70’erne, som er blevet behandlet ordentligt, og derfor er i god stand. De fås i mange forskellige prisklasser, og det kommer blandt andet an på i hvilken stand lampen er, samt hvad den kostede som ny. Jo sjældnere en lampe er, desto dyrere vil den være.
I dag kan man finde mange retro lamper til salg online. Det kan være et godt sted at finde en unik og anderledes lampe til ens hjem Man får et stort udvalg, da man i mange butikker kun kan finde 1-4 forskellige lamper. På nettet vil man finde en enormt udvalg, da man kan gå i mange forskellige netbutikker på samme tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *