Et nyt tag kan være en god idé, men hvad koster det?

2 min at læse

hvad koster et nyt tag

Et hustag er noget af det vigtigste ved hele et hus’ konstruktion. Det hjælper med resten af bygningen til at holde regn og kulde ude. Det er også noget af det første som man lægger mærke til når man kigger på et hus. En vigtig del som kan betyde meget for et hus’ udseende. Det nytter ikke noget at resten af huset er funklende og pænt, hvis taget er gammelt og slidt eller omvendt. Et tag holder desværre ikke evigt. Der kommer storme, blæst, regn, sne og andet der slider.

Derfor kan det være en god idé at få professionelle til at kigge på taget, hvis det trænger til et skift eller at blive en smule repareret. Det kan være nogle af tagstenene eller pladerne er blevet løse eller de simpelthen er gået hen og blevet for gamle. Et nyt tag kan også være en god investering, hvis huset på et tidspunkt skal sælges videre. Potentielle købere vil give en højere pris for et pænere og nyere tag. Løse tagsten kan jo også ende med at være en sikkerhedsrisiko, så der er alt mulig grund til at skifte dit tag, hvis det trænger. Man stiller derfor sig selv spørgsmålet ”hvad koster et nyt tag”? og svaret på det er at man skal kontakte professionelle for at få et uforpligtende tilbud.

 Indvendig isolering

Isoleringen er også noget som kan være relevant at kigge på i forbindelse med taget. Hvis isoleringen ikke er optimal, så kan man risikere at udvikle skimmelsvamp og andre uheldige ting, som kan væree både usunde og generelt generende. Hvis et hus ikke er ordentligt isoleret, kan man også risikere at ens varmeregning bliver alt for dyr og der er vel ingen som er interesserede i at miste ekstra penge på varmeregningen år efter år, fordi isoleringen ikke er god nok. En indvendig isolering er godt til at få bugt med en pressende varmeregning og selvom det kan være dyrt på kort, så er pengene sparet i det lange løb og som tidligere nævnt også er med til at give ens hus mere værdi, hvis man gerne vil sælge det på et tidspunkt. Indvendig isolering kan dog godt give lidt færre kvadratmeter og mindre lys, tilgengæld har det de førnævnte fordele samt mindre træk og mindre mulighed for fugt.

Brug professionelle

Isolering er ikke noget du skal forsøge at kaste dig ud i på egen hånd. Det er en kompliceret proces som kræver professionelle folk, blandt andet kan der komme noget med elinstallationer der kan komme i vejen ind over, så hvis du kaster dig ud i sådan en opgave uden at vide hvad du laver, så kan du hurtigt komme til at miste en masse penge i stedet for at tjene dem på længere sigt. Det samme gør sig gældende med et tag. Intet kan være mere dumt end et tag som er lagt forkert på, for eksempel helt skævt. Så hvis du overvejer at få repareret dit tag eller få det skiftet ud, eller få indvendigt isoleret dit hus, så kontakt professionelle og kig på hvad det koster at få et nyt tag eller en indvendig isolering pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *