Det bør I have styr på, inden baby kommer til verden

1 min at læse

Som første gangs forældre, kan hele junglen af babyudstyr virke fuldstændig uoverskuelig. Hvor skal man dog starte? Hvad er nødvendigt? Og hvad kan man reelt godt undvære? Alt det kan du blive klogere på i næste afsnit og her.

Det mest nødvendige babyudstyr

Vordende forældre er guf for enhver sælger i en baby udstyrs forretning, da man nemt kan blive prakket alt for meget på. Start med fordel med at lægge jer fast på et nogenlunde budget, så ved I ligesom hvor meget der er muligt for jer at købe for. Underkategorien nødvendige baby ting kommer:

  • Tøj
  • Puslebord
  • Vugge
  • Barnevogn
  • Sutteflasker
  • Sutter
  • Stofbleer
  • Dyne
  • Tæppe

Med disse ting er du dækket godt ind i hvert fald barnets første halve leveår. Husk på at mens barnet er helt spæd, er det aller vigtigste mors og fars kærlighed og tryghed samt naturligvis mad i form af brystmælk eller modermælkserstatning. Eftersom baby typisk skal have skiftet ble 10-12 gange i døgnet, er at puslebord i en passende højde også alfa omega. Mange babyer sover også bedst udenfor, eller når de bliver gået i søvn, af den årsag er en god barnevogn uundværlig. Om natten kan du med fordel have din baby i en vugge lige ved siden af din seng, den lullende bevægelse fra vuggen minder barnet om den trygge tid i livmoderen. Husk desuden på, at babyer vokser med lynets hast, et klart sundhedstegn. Køb derfor kun lidt tøj i hver af de helt små størrelser.

Det kan du med fordel ønske dig til din baby

Hvis økonomien er en smule stram, kan I med fordel ønsker jer nogle af baby tingene. De fleste venner og familier kommer nemlig med gaver både ved barselsbesøg og til barnedåb.
I kan ønske jer ting, som baby typisk først skal bruge fra omkring 1 års alderen. Det kan være en tremmeseng, en højstol, en junior autostol, legetøj, større tøj, juniordyne og lignende. Husk også på at baby formentlig bliver overdynget både på hans eller hendes første fødselsdag og til jul.

Alle babyer er forskellige

Husk desuden på, at alle små væsner er forskellige, nøjagtig som vi voksne. Nogle babyer elsker derfor at sidde i en bæresele på mors eller fars mave, mens andre skriger bare ved tanken. Nogle kan ikke sove uden deres sut, mens andre slet ikke vil have den i munden. Nogle babyer falder til ro i en vuggende sansegynge, mens andre kræver helt ro. Netop derfor er behovet for babyudstyr også forskelligt, nogle behov vil også først opstå flere måneder efter at baby er kommet til verden. Tag det med ro og forbered jer så godt I kan. Det klart vigtigste er at undgå at stresse, baby mærker nemlig sine forældres uro lynhurtigt. Slap af og tag det som det kommer, alt ting skal nok gå og alt behøver ikke være købt flere måneder før fødslen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *