Danskernes shopping mønstre har ændret sig


1 min at læse

shopping

Ikke alle er lige begejstrede for det, men rigtig mange, især kvinder, er vilde med at shoppe. Shopping eller handel, som man kaldte det i gamle dage, har udviklet sig meget de senere år. Før i tiden kunne det kun lade sig gøre på bestemte steder i en begrænset tidsramme. Internettet har fuldstændig revolutioneret, hvad og hvor meget vi køber og ikke mindst, hvornår vi gør det. I dag har alle, uanset hvor de bor i landet, adgang til det store udvalg af alle former for varer og er helt uafhængige af, hvad de lokale butikker, hvis de stadig eksisterer, vælger at have i deres sortiment. Alle kan være med på moden og følge med i de aktuelle tendenser og priser, hjemme foran computerskærmen og det har skabt en stor ændring i vores forbrug og shopping mønster.

Den evige jagt på gode tilbud

Vi danskere elsker et godt tilbud og de er lette at finde online. Konkurrencen er hård og den føres primært på pris og service.

Den webshop der sælger billigst er oftest den, hvor kunderne shopper. Det er ikke meget anderledes i de lokale gågader, hvor de butikker der har rabat eller udsalg også er de mest populære. På nettet har kunderne den fordel, at de nemt kan sammenligne priser og tilbud på en langt mere effektiv måde, end hvis man skal løbe byen rundt fra butik til butik. Især i de tilfælde, hvor man præcis ved, hvad man søger, f.eks. en gave til svigermor, der ønsker sig produkter fra Ole Henriksen, så er det let at finde den laveste pris. Her kan være mange penge at spare, især på større køb og derfor vil mange også købe hvidevarer online, i stedet for lokalt.

Dårlig service overskygger selv de bedste tilbud og derfor bliver danske webshops bedre og bedre. Selvom man har en ansigtsløs kontakt til kunderne, så tilstræber de fleste internetbutikker, at have en tydelig profil og bruger mange resurser på god kundeservice. Der vejledes både telefonisk og via mails og varerne leveres flot indpakket i lynets hast. Webshops vinder kun loyale kunder, hvis de vækker tillid og holder, hvad de lover.

Alle handler på nettet

Mon ikke julehandlen sætter rekord igen i år? Med den stigende begejstring danskerne har vist for nethandel siden den kom frem, kan det næsten ikke gå anderledes.

Julen har altid været den helt store tid for alle butikker og flere og flere af de gaver, der ender under juletræet bliver i dag købt hjem fra webshops. I starten var det kun de yngre generationer, der så fordelen i denne form for handel, men med tiden har rigtig mange danskere i alle aldre set fordelen i at undgå at stå i kø i travle butikker og bruger hellere december på at hygge med familien. Selv de mænd, der før ikke brød sig om at skulle ud og købe julegaver, kan nu klare det helt uden stress i middagspausen og shopper derfor gerne og mere, end før i tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *