Black Friday – shop for et år på en dag

1 min at læse

Du kender sikkert godt ordene Black Friday. Det er shopptingtrenden som har taget verden med storm siden den startede i USA for en hel del år siden. Traditionelt var det for at fejre Thanksgiving, at så ville butikker sælge deres varer til uhyre lave priser, men nu om dage er det mere blevet til en hyldest af kapitalismen og de glæder, som man kan få af at købe lidt mere til sig selv. Hvis du er Marxist eller ikke særlig glad for systemet i generelt så er Black Friday med garanti ikke noget for dig, men hvis du som alle os andre bare er en normal person som bliver rigtig glad når de ser, at den ene genstand de gerne har ville have i flere år endelig er kommet på tilbud til en pris, der gør at man ikke kan gøre andet end at købe den, jamen så velkommen da i klubben og se frem til det næste Black Friday.

Det værste ved ”højtideligheden” er uden tvivl, at det kun sker en gang om året. Det er ærgerligt fordi, at man ville lidt ønske, at det var sådan hele året rundt. At alting bare var så fantastisk billigt og at man aldrig rigtig skulle gå rundt og være bange for, om dit og dat kostede for meget. Men sådan er det naturligvis ikke, for så ville butikkerne miste deres penge og det hele ville gå lidt til spilde. Så det er nu kun en gang om året at butikkerne virkelig går til den med tilbud der bare får en til at skråle af glæde. Den anden værste ting ved Black Friday er dog nok i høj grad menneskerne. Jean Paul Sartre sagde famøst at L’enfer c’est les autres (helvede er de andre), og det kunne sagtens være han sagde det med henblik på Black Friday, for når man tager ud på den fredag i november, ja, så er det jo bare ragnarok af mennesker som prøver på at få så meget ud af de forskellige tilbud som de kan, inden de bliver trukket tilbage og man skal vente endnu et år. Det er noget butikkerne elsker, for det betyder også mere hype for Black Friday og flere mennesker inde i butikken.

Hvordan du undgår menneskene på Black Friday

Der er så rigtig mange mennesker som gerne vil undgå andre mennesker når det kommer til Black Friday. Og det er da nemt at se hvorfor, for selvom det hele er sjov og det er fedt at gå rundt og shoppe uden at skulle tænke alt for meget over hvor mange penge det koster, så er det da også et eller andet sted lidt træls, at der bare er så mange mennesker som er så vilde efter at få fat i forskellige ting, at de skal fylde så meget. Hvis man gerne vil undgå det kan man altid gøre det smarte og kigge på nettet og se, om der er visse butikker som sælger online som stadig har tilbuddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *