Ældre: Gode råd til en lettere hverdag

2 min at læse

seng med varmepude

Det er ikke let at blive ældre. Der er mange ting, som nu er sværere end nogensinde. Derfor kan man have brug for støtte i hverdagen til de praktiske gøremål, og man bør have de rigtige hjælpemidler derhjemme.

Støtte i hverdagen for ældre – hjælp til rengøring og praktiske ting

Der er ting, der ikke længere er så ligetil med alderen. Det er især hverdagsting, som rengøring, madlavning og andre ting, der kræver fysisk aktivitet. Her kan man have brug for en hjælpende hånd i form af praktiske hverdagsredskaber eller anden form for støtte.
Som senior kan det være en god idé at få hjælp til at klare det praktiske derhjemme. Her kan man f.eks. søge om hjemmehjælp. Man har ikke automatisk krav på hjemmehjælp, fordi man er ældre. Det er hjælp til selvhjælp, og er blandt andet støtte til tøjvask, rengøring, indkøb og personlig pleje. For at for hjemmehjælp skal man vurderes af kommunen, og hvis man har brug for yderligere hjælp end det, den kan tilbyde, skal man selv arrangere det og betale. Man bør kontakte ens kommune, hvorpå en visitation planlægges. I nogle tilfælde kan man blive tildelt midlertidig hjælp, men det kan også vurderes at hjælpen er varig.
Man kan også prøve at kontakte Ældre Sagen, som har frivillige, der tilbyder hjælp til hjemmeboende seniorer. Det kan være små opgaver, som f.eks. lappe tøj, hænge billeder op, få fjernsynet til at virke, m.m. Der er altså ikke tale om fysiske opgaver og rengøring, men mere små ting, der gør hverdagen lidt nemmere eller bedre.
Man kan også gå på internettet, og finde hjælp på denne måde, via forskellige platforme, hvor frivillige tilbyder deres hjælp, eller man kan spørge venner og familie og en hjælpende hånd.

Andre hjælpemidler til seniorer

Det kan også være en stor hjælp at indrette ens hjem på en måde, så livet som ældre bliver nemmere. Man bør have de rigtige hjælpemidler. Det kan f.eks. være ved at have en støttende ergonomisk madras, hvis man har rygproblemer. Hvis man har svært ved at komme rundt, kan en rollator være en stor hjælp. Har man problemer i badet, så skal man sørge for en badestol.
Du kan læse meget mere om hjælpemidler, der kan gøre hverdagen nemmere for ældre, på www.acu.dk. Her kan du blandt andet finde guides til stokke, kørestole, ramper, sengeborde og mange andre ting. Der er også mange andre generelle råd, der kan være en stor hjælp for seniorer. Det hjælper at have det hele samlet på ét sted, så man ikke skal lede længe efter de gode råd.
En anden ting, der kan bruges som hjælpemiddel, er varmepuder. Det er normalt at man som ældre fryser en del mere end gennemsnittet, og derfor bliver der ofte skruet lidt mere op for varmen om vinteren. Med en varmepude kan man få varmen uden problemer. Desuden er det et praktisk redskab til at lindre smerter, spændinger samt ømhed i lænden. Man kan også få varmetæppe, som fungerer på samme måde som en elektrisk varmepude, men er større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *