3 gode råd til at gøre dit hus mere attraktivt på boligmarkedet

2 min at læse

attraktivt hus

Står du også skal have solgt huset, men kniber det med at få købere ud at kigge på det og derved også at få det solgt? Så kan du læse med her og få nogle gode råd til, hvordan du muligvis vil kunne gøre dit hus mere attraktivt på boligmarkedet, få flere interesserede købere og derved med lidt held også få solgt det hurtigere. Det kan være frustrerende, hvis man virkelig har brug for at få huset selv, men uden held. Derfor er det også vigtigt, at man gør en stor indsats selv for at få det selv – det er sjældent nok blot at sætte den i avisen og/eller få en ejendomsmægler på sagen.

Sørg for en god tilstandsrapport

Når købere skal ud og finde sig en ny bolig, så er det eneste de er interesserede i ikke kun selve udseendet af boligen og dets funktioner, men specielt også selve tilstanden. Det er de færreste der har lyst til, at købe et hus, hvis tilstand de intet aner om – og det er forståeligt nok, ingen ønsker at tage den risici og eventuelt ubehagelige overraskelser. En måde, hvorpå du kan forsikre eventuelle købere om, at din bolig er i god tilstand er med en tilstandsrapport. Denne kan du få udarbejdet af en byggesagkyndig, du finder nemt gode og billige tilbud på disse på internettet. Er dit hus ikke i den bedste tilstand, så er den højest sandsynligvis også prissat efter dette. Derfor skal du ikke undlade at skaffe en tilstandsrapport, selvom dit hus måske ikke er i tip top stand. For bare det, at køberne kan se og få et overblik over husets tilstand er et plus. Overblikket, som tilstandsrapporten giver er meget appellerende og er altså en stor fordel både når du skal sælge, men også købe.

Renovér der hvor det trænger

Er dit hus af en ældre årgang og er der steder, som godt kunne trænge til en kærlig hånd, så sørg for at få dette gjort, inden du prøver at sælge. Mange købere bliver skræmt af et hus, som kræver en masse arbejde for at gøre det til deres eget. Så er nogle af tagstenene revnet eller faldet af, er køkkenet lidt uddateret eller er malingen krakeleret kan du med fordel sørge for at få lavet disse smårenoveringer, inden du sætter din bolig til salg på boligmarkedet. De fleste ting, kan man selv klare og er opgaven for stor til dig selv, så kan det oftest godt svare sig i længden, at få håndværkere til at klare det, selvom det koster lidt ekstra.

Gør din bolig appellerende for køberne

En anden ting, som kan skræmme huskøberne væk er, hvis billederne, som er taget i forbindelse med en annonce, er fyldt med rod og skrammel. Så inden du sætter din bolig i avisen eller får taget billeder til en salgsannonce, så sørg for, at gøre boligen så appellerende og indbydende som muligt inden. Få gjort hovedrent, sæt et par blomster op på bordet – det er nogle gange småting, som skal til for at få købere ud og kigge og til sidst at få solgt huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *